© 1999-2015 ricardo-one

Ik heb nog steeds veel pijn aan mijn rechter heup. Vanaf september 2005 tot en met januari 2006 ben ik vanwege pijn, diabetes problemen en stress thuis gebleven. In december kreeg ik daarbij ook nog eens gordelroos. Dit was een zeer pijnlijke geschiedenis.


Op 6 april 2006 ben ik bij Dr. P.C. Rijk in het MCL te Leeuwarden geweest voor een second second-opinion. Er zijn foto's van mijn heup gemaakt. Op 21 april moet ik weer naar het MCL voor een CT-Scan. Van de huisarts heb ik een pijnstilkuur gekregen, Arcoxia. Deze kuur van 15 dagen zit er inmiddels op. Het heeft een klein beetje geholpen...........

 

De CT-Scan is gemaakt maar kreeg vooraf niet de juiste informatie. In het boekje over de CT-Scan stond aangegeven dat gebruikers van het medicijn Metformine dit vanwege het inenten van een vloeistof voorafgaande aan de scan 2 dagen voor de scan en 2 dagen na de scan het medicijn niet mochten gebruiken. Tevens mocht 3 uur van te voren geen eten en drinken worden genuttigd. Ik heb dit telefonisch na gevraagd bij het MCL. Mij werd medegedeeld dat ik pas bij de scan kreeg te horen of ik een injectie kreeg. Dus heb ik na overleg met mijn huisarts de Metformine niet ingenomen en op de dag van de scan niet gegeten en gedronken.


Achteraf bleek het een overbodige actie, want de verpleger die mij scande vertelde dat bij het scannen van botten, zoals in mijn geval, geen beperking was en gewoon de medicijnen had kunnen gebruiken en eten en drinken. Hij zal dit aankaarten bij zijn mede collega's......... Nu maar afwachten wat de scan opgeleverd heeft.

 

Vandaag, 17 mei 2006, kreeg ik van Dr. Rijk van het MCL te horen dat hij tot de conclusie is gekomen dat een operatie aan mijn heup er niet inzit. De CT-Scan en de gegevens vanuit het UMCG te Groningen geven aan dat de heup geen slijtage vertoond en goed op z'n plaats zit.


Wel heeft Rijk mij toegezegd dat een afspraak wordt gemaakt met Dr. H.M. Koning van het pijn team van het MCL. De afspraak is over twee maanden op 19 juli 2006.


Ik heb van de huisarts nu medicijnen (Amitriptyline 25 mg) gekregen om 's nachts te kunnen slapen en niet uren van de pijn wakker te liggen.


Ik ben natuurlijk teleurgesteld. Onlangs kreeg ik nog een mailtje van iemand die een heup operatie in België laat uitvoeren en mij aanraadde om daar ook eens te informeren. Ik ben daar nog niet aan toe. Ik zit nu nog met een ander gezondheidsprobleem. Mijn suiker waarden schommelen nog te veel. Vooral na de lunch zijn de waarden hoog. Ik wil eerst dat dit probleem weer normale proporties aannemen. Ik zal de komende tijd meer insuline moeten spuiten.


Ik heb de afgelopen dagen veel pijn aan mijn rechter heup. Ik heb mijn huisarts gevraagd om het bezoek aan Dr. Koning te bespoedigen. Mijn huisarts gaf aan dat dit alleen mogelijk is als er een patiënt uitvalt.

 

Sinds enige tijd heb ik wat last van mijn linker duim. Er zit een klein knobbeltje op. De huisarts gaf aan dat het een vorm van artrose is. Hij heeft een vloeistof ingespoten om de pijn te verlichten.


Ik ben op 19 juli bij Dr. Koning geweest. Na een intakegesprek zijn er foto's van mijn rug gemaakt. Dr. Koning zag al snel dat ik onder in mijn rug 3 versleten wervels heb.


Op 27 september wordt op drie plaatsen in mijn rug irritatie remmende vloeistof ingespoten. Door deze ingreep is de kans aanwezig dat ik 60% minder pijn ga krijgen. Ik gebruik nu een medicijn (Lyrica Capsule 75MG) om de pijn enigszins dragelijk te maken.

 

Ik meld mij op 27 september te 12:30 uur in het MCL afdeling C te Leeuwarden. Ik wordt door een verpleegster meegenomen die mij onderwerpt aan een aantal vragen over mijn gezondheid. Tevens vraagt ze mij of ik weet wat mij te wachten staat. Ik geef aan dat ik dit weet, omdat ik van Dr. Koning een brief had meegekregen waarin een uitleg staat. Vervolgens werd ik naar de verpleeg afdeling gebracht. Ik kreeg een bed toegewezen en moest een operatie hemdje aantrekken. Ook werd de bloeddruk gemeten. Er kwamen nog meer patiënten binnen, jong en oud. Ook bleven er patiënten weg, dit tot ongenoegen van de verpleegsters, want de wachtlijst is groot. Omstreeks 13:15 uur werd ik naar een andere wachtkamer gereden. Het is lopende band werk..... Vanaf het bed werd ik op mijn buik op een smalle plank gelegd, een soort strijkplank maar dan met wielen. Voor mij was al een patiënt naar de behandelkamer gebracht. Na zijn terugkeer haalde Dr. Koning mij op. In de behandelkamer waren naast Dr. Koning een aantal assistentes aanwezig. Boven mij werd een röntgenapparaat gestationeerd. Alvorens Dr. Koning een aanvang nam met de behandeling heb ik hem gevraagd of hij wel de goede spuiten had liggen waarmee ik werd behandeld. Hij vroeg zich af waarom ik hiermee kwam. Ik gaf aan dat 13 jaar geleden in dit ziekenhuis mijn moeder door een verkeerd spuitje om het leven is gekomen. Hij gaf aan dat de spuiten die gebruikt worden nu een dubbel check krijgen. Het stelde mij gerust.


Ik kreeg snel achter elkaar twee verdoving's spuitjes in de zijkant van mijn rug. Daarna werd met een injectienaald in mijn rug geprikt en werd een zenuw geraakt in de omgeving van de ruggengraat. Ik voelde mijn rechterbeen bewegen. Daarna werd het irritatie remmende vloeistof erin gespoten. Het deed geen pijn maar voelde wel raar. Ook voelde ik prikkelingen in mijn rechter been.


Na de behandeling werd ik teruggebracht naar de wachtkamer, stapte weer over in het bed en werd de bloeddruk weer gemeten. Dat was goed en kon weer terug naar de ziekenzaal. Daar aangekomen kreeg ik koffie en een broodje. Omdat ik mij goed voelde mocht ik de kleren weer aantrekken. Omstreeks 14:15 uur kwam Dr. Koning op de zaal en had met elke patiënt even een praatje. Ik moest morgen maar een afspraak maken om over 3 maanden weer terug te komen voor controle.


Vanaf de behandeling tot nu toe heb ik nagenoeg geen pijn meer, ondanks dat werd meegegeven dat de eerste 2 weken mogelijk meer pijn kan ontstaan. Het is mij achteraf reuze meegevallen en ben ik blij met het resultaat. Ik moet op 3 januari 2007 weer naar Dr. Koning. Dan wordt ook bekeken of het is aangeslagen.

 

Helaas heeft deze behandeling niet het gewenste resultaat opgeleverd. Hierna heb ik nog verschillende andere behandelingen gehad (zie links, click erop voor meer informatie).

De "Infiltratie Piriformisspier" behandeling die ik op dinsdag 13 november 2007 heb ondergaan viel mij achteraf best wel tegen. Het was even afzien toen de spuit in mijn bil werd gezet. Na 2 dagen krukken gaat het nu wel redelijk. In februari 2008 heb ik weer een afspraak met Dr. Koning.

 

Bij de twee jaarlijkse controle van mijn heup in het UMCG is vastgesteld dat het slijtageproces, in mijn gezonde rechter heup, opgang is gekomen. De arts vond het raadzamer om eerst de pijnbestrijding af te wachten. In 2009 maar weer langs komen, tenzij de klachten verergeren.


Omdat de pijnbestrijding niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd heb ik in overleg met de huisarts en Dr. Koning afgezien van verdere behandeling.

Pijnbestrijding